Biztonsági adatlap készítése kozmetikai termékekhez

Szolgáltatások kozmetikai termékekhez – Biztonsági adatlap készítése kozmetikai termékekhez

Számos esetben fordultak ügyfeleink hozzánk azzal a kéréssel, hogy készítsünk biztonsági adatlapot kozmetikai termékekhez.
Természetesen megrendelőink is tisztában voltak azzal – illetve mi is felhívtuk a figyelmüket arra -, hogy a kozmetikai termékek nem tartoznak a kémiai biztonság előírásai alá.

A kozmetikai termékek vonatkozásában nincs olyan jogszabályi kötelezettség, amely a biztonsági adatlap meglétét, átadását vagy elkészítésével kapcsolatban kötelezettségeket támasztana a piac szereplőivel szemben.

 

Biztonsági adatlap kozmetikumokhoz az alábbi megfontolások alapján lehet ajánlott

A kozmetikumok a gyártás, a raktározás, a csomagolás vagy a szállítás során potenciális veszélyforrást jelenthetnek a munkavállalókra nézve. A biztonsági adatlap kitűnő „eszköz” lehet a biztonságos munkavégzéshez szükséges információk átadására.

Amennyiben kozmetikumhoz készítünk biztonsági adatlapot, akkor ugyanúgy kezeljük, mint bármilyen más keveréket.
A biztonsági adatlapokra vonatkozó tartalmi és formai követelményeket, illetve a vonatkozó jogszabályokat maradéktalanul figyelembe vesszük.

 

Bővebb információ a biztonsági adatlap készítéssel kapcsolatos szolgáltatásainkról

A “Biztonsági adatlap szolgáltatások” menüpontban található szolgáltatásleírások érvényesek a kozmetikai termékek esetében alkalmazott eljárásokkal.

A biztonsági adatlapon azonban minden esetben feltüntetjük, hogy a szóban forgó termék esetében nem kötelező  biztonsági adatlapot a felhasználó rendelkezésére bocsátani, illetve, hogy a közölt adatok csak tájékoztató jellegűek.

 

Árajánlatkérés biztonsági adatlap készítésére

Elektronikus levélben vagy online árajánlatkérőnkön keresztül elküldött árajánlatkérést 24 órán belül megválaszoljuk.
A megfelelő szolgáltatás kiválasztásához segítséget nyújt ügyfélszolgálatunk.

Árajánlat kérése

 

Biztonsági adatlap készítés szolgáltatásunkhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásaink