Hasznos információk és háttéranyagok a biztonsági adatlaphoz

Hasznos háttéranyagok és segédletek a biztonsági adatlapokhoz

ToxInfo – Biztonsági adatlap tudástár

A biztonsági adatlap tudástár a biztonsági adatlap és a kapcsolódó jogszabályi előírások értelmezéséhez  nyújt segítséget.

 

A biztonsági adatlap tudástár célja

A tudástár létrehozásával a veszélyes keverékekkel, anyagokkal tevékenységet végző cégek munkáját kívánjuk elősegíteni.

Elsősorban olyan cikkeket teszünk közzé a biztonsági adatlap tudástár kategóriában amelyek ráirányítják a figyelmet a biztonsági adatlapokkal kapcsolatos alapvető kötelezettségekre, vagy a jogszabályok áttanulmányozása nélkül is azonnali információforrásként szolgálhatnak.

A biztonsági adatlapokkal kapcsolatos kötelezettségek, teendők felismerése csak az első lépés.
Megfelelő háttér ismeret szükséges a célzott megoldási stratégia kidolgozásához, a szükséges humánerőforrásigény vagy külsős segítség igénybevételének felméréséhez.
Tanácsadó/szolgáltató cég segítségének igénybevétele esetén, olyan mélységig ismerni szükséges a vonatkozó előírásokat, hogy az elvégzett munka (vagy igénybe vett szolgáltatás) érdemben minősíthető, kontrollálható legyen.

 

Legújabb cikkek

 

Iránytű a kémiai biztonsághoz

Közértehető módon a kémiai biztonságról.

Új rovatunk célja, hogy közérthető módon tájékoztassa az olvasókat a kémiai biztonsággal kapcsolatos előírásokról, és segítséget nyújtson a kötelezettségek megértéséhez és az azokra való felkészüléshez.

A helyes irány a kémiai biztonsághoz…

 

Iránytű a kémiai biztonsághoz

 

Figyelem!
A tudástár egyes cikkei – a könnyebb érthetőség miatt – nem feltétlenül veszik figyelembe a kémiai biztonság összes aspektusát, ezért helyenként „sarkított” megállapításokat tartalmazhatnak.
Minden esetben cégspecifikusan szükséges meghatározni a kémiai biztonsággal kapcsolatos feladatokat, illetve csak és kizárólag a vonatkozó jogszabályok szövegei tekinthetők hitelesnek!

A kémiai biztonsággal kapcsolatos legfrissebb jogszabályokat keresse a “kémiai biztonság jogszabályai” menüpont alatt.

 

Ingyenes online tanácsadás

Amennyiben nem találta meg az Ön számára fontos információkat weboldalunkon, akkor tegye fel a biztonsági adatlappal kapcsolatos  kérdéseit közvetlenül a szakértőnknek.

A kérdések elküldéséhez kérjük, hogy az alábbi üzenetküldő alkalmazásunkat vegye igénybe:
Ingyenes online tanácsadás

 

Szolgáltatásajánló

A biztonsági adatlapokkal kapcsolatban felmerült problémák, kötelezettségek megoldására ajánljuk a biztonsági adatlap készítéssel, fordítással és aktualizálással kapcsolatos  szolgáltatásainkat.