SDS Kontroll Szolgáltatás

ToxInfo  – SDS Kontroll Szolgáltatás

Biztonsági adatlapok jogszabályi megfelelésének folyamatos ellenőrzése

jogszabályi környezet folyamatos monitorozása, jogszabályváltozás esetén a szükséges teendők meghatározása, az érintett (és aktualizálandó) SDS-ek azonosítása a portfólióban folyamatos és megoldatlan problémát jelentenek az érintett cégeknek. Mindeddig

Új, SDS Kontroll szolgáltatásunkkal egyszerűen biztosítható az SDS-ek folyamatos jogszabályi megfelelése, a biztonsági adatlapon elhelyezett minőséget tanúsító jel a hiteles kommunikációt és egyben az ellenőrizhetőséget garantálja a szállítói láncban.

 

SDS Kontroll

Jogszabályi környezet folyamatos monitorozása

Jogszabályváltozás esetén megvizsgáljuk az adott jogszabály biztonsági adatlap tartalmi vagy formai követelményeire gyakorolt esetleges hatását, valamint meghatározzuk a jogszabály azon paramétereit amelyeket a következő lépésben az SDS-ek azonosításakor input adatként használunk.

 

Aktualizálandó SDS-ek azonosítása

A jogszabályparamétereket  összevetjük az SDS adatbázisunkba tárolt egyedi SDS jellemzőkkel, ezáltal azonosítva a jogszabályváltozás által érintett és aktualizálandó biztonsági adatlapokat.

 

Értesítés küldése ügyfeleinknek

Jogszabályváltozás esetén értesítést küldünk ügyfeleinknek, amely tartalmazza:

  • Az új, vagy módosított jogszabály számát, amelynek alapján a minőség-ellenőrzést elvégeztük
  • Az érinett biztonsági adatlapok tételes felsorolását
  • Szakértői javaslatainkat a szükséges teendőkről (pl.: további adatok bekérése a szállítótól, aktualizálási kötelezettség, egyéb módosítási javaslatok)
  • A hivatkozott jogszabályban megadott határidőt, ameddig a szükséges módosításokat el kell végezni

 

Az értesítésben megnevezett biztonsági adatlapokat „automatikusan” nem aktualizáljuk, ezt ügyfeleinknek szükséges megrendelni tőlünk. Az ügyfeleink döntése, illetve felelőssége, hogy elvégzi-e az adatlapok aktualizálását vagy sem.

 

Minőségtanúsítás

Minőségkommunikáció és valós idejű információk az SDS érvényességéről

SDS Kontroll Szolgáltatásunkban résztvevő biztonsági adatlapokra (külön kérésre) elhelyezünk egy QR-kódot tartalmazó minőségtanúsítási jelet (logót), amely egyértelműen kommunikálja a piac szereplői felé, hogy az SDS folyamatos minőség-ellenőrzés alatt áll.

 

Hiteles tájékoztatás, bizalom a szállítói láncban

Jogszabályi kötelezettség a professzionális továbbfelhasználók számára, hogy minden átvett biztonsági adatlap esetében meg kell győződniük annak tartalmi és formai megfelelőségéről. Ezen célcsoport hiteles tájékoztatásával fokozhatjuk a minősített SDS-el ellátott termékek iránti bizalmat.

A QR-kód beolvasásával a szállítói lánc bármely tagja valós idejű információt kaphat az SDS ellenőrző oldalunkon biztonsági adatlap érvényességéről, aktuális voltáról.

 

Szolgáltatás elérhetősége

Az SDS Kontroll Szolgáltatásunk csak a biztonsági adatlap összeállítás, fordítás vagy aktualizálás szolgáltatások igénybevételekor rendelhető meg kiegészítő szolgáltatásként.

További kérdés esetén kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal

 


SDS Kontroll Szolgáltatásunk az NKFI (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési És Innovációs Hivatal) alapból támogatott és megvalósított projekt során került kifejlesztésre. 

 

 

Ajánlott egyéb szolgáltatások

 

Egyéb, hasznos szakmai anyagok